Den lilla vs. den stora trädgården  |  Trädgårdsdesign av Garden by Block

Den lilla vs. den stora trädgården

Det kan ju vara lätt att tro att en liten plats är lättare att gestalta än en stor plats. Men så är inte fallet!

Ibland kan det till och med vara tvärtom. Att försöka få till alla de önskade funktionerna på en liten ytan och samtidigt på ett harmoniskt sätt kan vara väldigt svårt och kräver sina arbetstimmar vid ritbordet.

LÄS MER

Pergola Romantic

Pergolans funktioner

Ett komplett hem är något som vi alltid eftersträvar i vår trädgårdsdesign. Vi anser att utemiljön kring huset är ett rum som alla andra inuti huset. Och ett väldigt viktigt sådant för att skapa ett helhetskoncept för hela fastigheten.

Sen i trädgården bör man alltid eftersträva en egen inneboende disponering av rum och funktioner. 

LÄS MER

Annorlunda presentation – inspirationen bakom projektet

Varje kund och varje projekt är unikt. För mig så är det inte bara stil och plats som varierar utan även känslan kring projektet som sen genomsyrar allt, så även presentationen och presentationsunderlaget.

Under våren 2023 fick jag i uppdrag att rita en tomt nära en sjö.

LÄS MER

YouTube  |  Block Media

YOUTUBE

Att skapa film och bild på ett eller annat sätt har alltid varit en del av mig. På senare år som trädgårdsdesigner har bild-mediet blivit en naturlig del av presentations-underlaget ut mot kund.

En uppskattad del av presentationen där kunden får en tydlig bild av min gestaltning och vision. Under 2023 tog jag ett något större steg och började filma på riktigt i trädgårdar som vi ritat under åren.

LÄS MER

Markmaterial | Trädgårdsdesign Garden by Block

Kort om markmaterial

Som trädgårdsdesigner är arbetet med att välja växter och utforma planteringar långt ifrån allt som innefattas av arbetet med att ta fram ett gestaltningsförslag.

Förutom själva utformningen av tomten som helhet så bygger själva stommen av trädgården på de hårdgjorda materialen…

LÄS MER

Planteringsplanens uppbyggnad | Garden by Block

Planteringsplanens uppbyggnad – Eklund Morén

När en trädgård är anlagd och klar, murar och stengångar är byggda, planteringsytorna är förbereda jord är det dags för växterna!

Här är det viktigt att du använder dig av en trädgårdsdesigner, helst samma som ritat tomten om det är utgångsläget.

LÄS MER

Event på Rosendals Trädgård | Garden by Block

EVENT PÅ ROSENDALS TRÄDGÅRD

Den 18:e januari 2024 var det dags för nylansering av Garden By Block AB. Ett event som jag fick idén till under sommaren innan och sedan jobbade emot för att uppnå den dröm jag hade om att få hålla i en sådan här sak.

De tryckta inbjudningarna skickades iväg i november för att vara i riktigt god tid och lokalen på Rosendals Trädgård bokades också med allt vad det innebar med blomsterarrangemang, marschaller och teknisk utrustning.

LÄS MER

Trädgården utan gränser | Garden by Block

ÅRET SOM GÅTT  /  DEL 3

Trädgården utan gränser

Vad är drömmen som trädgårdsdesigner? Jo att få ta ut svängarna, inte behöva förhålla sig till en budget och kuva dig från sina fantastiska idéer. Detta hände mig under 2023.

LÄS MER

Grand Hotel Saltsjöbaden  |  Garden by Block

ÅRET SOM GÅTT  /  DEL 2

Grand Hotel Saltsjöbaden

Tänk va, Saltsjöbadens ögonsten. Under 2023 fick vi projektet att rita Grand Hotels utemiljö!

LÄS MER

Året som gått - del 1 | Garden by Block
Året som gått - del 1  |  Garden by Block

ÅRET SOM GÅTT  /  DEL 1

2023 går mot sitt slut, ett 2023 som jag gissade skulle bli ett spännande år med många roliga händelser.

Och ja, det stämde faktiskt. Det blev ett av de mest omvälvande åren såhär långt i yrkeslivet. Mycket som har hänt och mycket som bäddar för framtiden.

LÄS MER

BÖCKER ATT ÖNSKA
SIG TILL JUL!

Även jobbet som trädgårdsdesigner blir en vardag till slut…

Trots att det är ett fantastiskt yrke tryter inspirationen då och då. En bärande länk som gör att arbetet flyter på.

LÄS MER

En folierad pärla! | Garden by Block

En folierad pärla!

En dröm som jag haft i många år är att en dag ska jag starta eget företag och ha en firmabil som är försedd med min egendesignade logotyp på hela bilen!

Tro det eller ej gick min dröm äntligen i uppfyllelse under år 1! 

LÄS MER

Trädgårdsarkitekt eller trädgårdsdesigner? | Garden by Block

Trädgårdsarkitekt eller trädgårdsdesigner?

Trädgårdsarkitekt eller trädgårdsdesigner? ”Kärt barn har många namn, men det kanske är dags att reda ut begreppen?”

Det finns en uppsjö av olika utbildningar som leder fram till olika saker som exempelvis, diplomerad trädgårdsarkitekt, trädgårdsingenjör med designinriktning, trädgårdsmästare osv. osv.

LÄS MER

Film med min anläggare Berg & Landskap

Fota, fota och fota ännu mer! Jag har upptäckt det roliga med fotografering och filmskapande! Ett underbart verktyg till att skapa känslor och inte minst kraftfull marknadsföring!

Ett verktyg som jag använder mycket i varje projekt är drönaren. Men hjälp av den kan jag lätt märka ut bergsprofiler och strandkanter. 

LÄS MER

Taiwan Del 3
Ett härligt land,
ett vänligt folk! 

Jag blir lika glatt överraskad varje gång över hur vänliga och tillmötesgående de är i Taiwan. Jag blir alltid lika varmt välkommen. 

Kulturen i Taiwan är traditionell men västerländsk på samma gång. En härlig twist som gör befolkningen öppna, vänliga, medvetna och lyhörda för andras behov.

LÄS MER

Taiwan del 2
En annorlunda arbetsplats!

Förutom gröna och sköna dagar i solen bestod de flesta timmarna av arbete. Jag var inbjuden för tredje gången till Taiwan för att föreläsa om trädgårdsdesign i kombination med hållbarhet och ekosystemtjänster.

Jag föreläste med tolk inför lärare, rektorer och studenter från hela Taiwan. Det visade sig att flera hade rest i timtal bara för att lyssna på mig, något som jag lyckligtvis inte hade blivit informerad om innan. Det var nervöst som det var!

LÄS MER

Taiwan del 1
Tredje gången gillt! 

2017 var första gången jag besökte ön strax utanför Kinas kust. Med närmare 24 miljoner invånare på en yta av Jämtland så är det minst sagt full fart. Jag har varit där två gånger tidigare och denna gången fick jag äran att vara på plats under 9 dagar. 

Jag kommer i senare inlägg att prata mer om mitt arbete i Taiwan. Men först vill jag visa på allt det andra jag får möjligheten att göra på den lilla ön. 

LÄS MER

Välinvesterad resa för inspiration!

Under ett par dagar fick jag möjligheten att träffa spännande människor och lära mig mer om trädgårdsbelysning!

Jag blev i januari 2023 inbjuden till att delta i ett belysningsevent anordnat av Markbelysning Skandinavien som också är en av våra stolta samarbets-partners…

LÄS MER