Pergola Romantic

Pergolans funktioner

Ett komplett hem är något som vi alltid eftersträvar i vår trädgårdsdesign. Vi anser att utemiljön kring huset är ett rum som alla andra inuti huset. Och ett väldigt viktigt sådant för att skapa ett helhetskoncept för hela fastigheten.

Sen i trädgården bör man alltid eftersträva en egen inneboende disponering av rum och funktioner. Och ett väldigt tydligt rum som också kan skapa en mjuk övergång mellan hus och trädgård är en pergola. Pergolans närvaro har alltid funnits med som rumsbildande element i trädgårdar runt om i världen. Att sitta under, matplats, växtstöd och möjlighet till skugga. Sen har pergolans funktioner utökats med åren och idag finns en otrolig katalog med inspirerande och väldigt bekväma lösningar.

Pergola Modern

Trädgårdarna vi ritar som inte innefattar någon form av pergola är få. Oftast ritar vi in dem som en träkonstruktion med stolpar, balkar och överliggare. För det mesta fungerar de som en plats att vistas under. En tydlig känsla av att omslutas infinner sig, vilket skapar trygghet och hemkänsla. De funktioner som konstruktionen oftast har utöver det är både som växtstöd och möjlighet till skugga över en matplats till exempel.

Men på många platser kan det passa att göra det lilla extra det kan också finnas önskemål från kunden att man vill ha ett väderskyddat tak som är öppningsbart, kanske en plats i lä med skjutbara glaspartier, integrerad belysning, markiser. Mer som ett uterum i trädgården. Dessa uppfyller nog de flesta önskemålen man har kring bekvämlighet och varför inte slå två flugor i en smäll med att få en pergola och ett poolhus till poolen genom att använda sig av en sådan modernare pergola.

Pergola Classic
Pergola Minimalistic
Showcase
Pergola Carrera

Vår samarbetspartner pergola.se erbjuder dessa lösningarna med de ena snyggare pergolan efter den andra med skräddarsydda lösningar. Väldigt inspirerade och deras hemsida/instagram är absolut värt ett besök.