Taiwan del 2
En annorlunda arbetsplats!

Förutom gröna och sköna dagar i solen bestod de flesta timmarna av arbete. Jag var inbjuden för tredje gången till Taiwan för att föreläsa om trädgårdsdesign i kombination med hållbarhet och ekosystemtjänster.

Jag föreläste med tolk inför lärare, rektorer och studenter från hela Taiwan. Det visade sig att flera hade rest i timtal bara för att lyssna på mig, något som jag lyckligtvis inte hade blivit informerad om innan. Det var nervöst som det var!

LÄS MER

Taiwan del 1
Tredje gången gillt! 

2017 var första gången jag besökte ön strax utanför Kinas kust. Med närmare 24 miljoner invånare på en yta av Jämtland så är det minst sagt full fart. Jag har varit där två gånger tidigare och denna gången fick jag äran att vara på plats under 9 dagar. 

Jag kommer i senare inlägg att prata mer om mitt arbete i Taiwan. Men först vill jag visa på allt det andra jag får möjligheten att göra på den lilla ön. 

LÄS MER

Zen Garden  |  Garden by Block

Zen Garden

En konceptuell plats någonstans i Asien. Här skapas tid, egentid. Tid för dina egna tankar, återhämtning och rekreation.

Former som står för både symbolik och estetik är den runda öppningen…

LÄS MER

Produktion av Garden by Blocks 'Tipping Cubes' | Objekt

Tipping cubes, resan mot den första skulpturen.

En stor del av Garden By Block är de skulpturer som brukar växa fram genom pågående designprojekt. Skulpturer som skapar blickfång eller på andra sätt fungerar som rumsavskiljare i trädgården. Det senaste tillskottet är ”Tipping Cubes”. 

Idén bakom skulpturen bygger tanken om:

människans numera perfekta och fläckfria yttre som ”aldrig får fallera”. Ett livspussel som är till synes perfekt för alla andra…

LÄS MER

More is more!

Under min tid på Zetas trädgård fick jag möjligheten att rita en stor trädgård tillhörande en nybyggd herrgård utanför Skövde. Ca 2 hektar trädgård var ett blankt canvas och skulle fyllas med mina idéer!

Ett drömprojekt för en nyexaminerad trädgårdsingenjör! Från 2018 – 2023 har ritningsarbetet pågått och det är antagligen inte slutfört ännu.

LÄS MER

Välinvesterad resa för inspiration!

Under ett par dagar fick jag möjligheten att träffa spännande människor och lära mig mer om trädgårdsbelysning!

Jag blev i januari 2023 inbjuden till att delta i ett belysningsevent anordnat av Markbelysning Skandinavien som också är en av våra stolta samarbets-partners…

LÄS MER