En folierad pärla! | Garden by Block

En folierad pärla!

En dröm som jag haft i många år är att en dag ska jag starta eget företag och ha en firmabil som är försedd med min egendesignade logotyp på hela bilen!

Tro det eller ej gick min dröm äntligen i uppfyllelse under år 1! 

LÄS MER

Trädgårdsarkitekt eller trädgårdsdesigner? | Garden by Block

Trädgårdsarkitekt eller trädgårdsdesigner?

Trädgårdsarkitekt eller trädgårdsdesigner? ”Kärt barn har många namn, men det kanske är dags att reda ut begreppen?”

Det finns en uppsjö av olika utbildningar som leder fram till olika saker som exempelvis, diplomerad trädgårdsarkitekt, trädgårdsingenjör med designinriktning, trädgårdsmästare osv. osv.

LÄS MER

Film med min anläggare Berg & Landskap

Fota, fota och fota ännu mer! Jag har upptäckt det roliga med fotografering och filmskapande! Ett underbart verktyg till att skapa känslor och inte minst kraftfull marknadsföring!

Ett verktyg som jag använder mycket i varje projekt är drönaren. Men hjälp av den kan jag lätt märka ut bergsprofiler och strandkanter. 

LÄS MER

Taiwan Del 3
Ett härligt land,
ett vänligt folk! 

Jag blir lika glatt överraskad varje gång över hur vänliga och tillmötesgående de är i Taiwan. Jag blir alltid lika varmt välkommen. 

Kulturen i Taiwan är traditionell men västerländsk på samma gång. En härlig twist som gör befolkningen öppna, vänliga, medvetna och lyhörda för andras behov.

LÄS MER

Taiwan del 2
En annorlunda arbetsplats!

Förutom gröna och sköna dagar i solen bestod de flesta timmarna av arbete. Jag var inbjuden för tredje gången till Taiwan för att föreläsa om trädgårdsdesign i kombination med hållbarhet och ekosystemtjänster.

Jag föreläste med tolk inför lärare, rektorer och studenter från hela Taiwan. Det visade sig att flera hade rest i timtal bara för att lyssna på mig, något som jag lyckligtvis inte hade blivit informerad om innan. Det var nervöst som det var!

LÄS MER

Taiwan del 1
Tredje gången gillt! 

2017 var första gången jag besökte ön strax utanför Kinas kust. Med närmare 24 miljoner invånare på en yta av Jämtland så är det minst sagt full fart. Jag har varit där två gånger tidigare och denna gången fick jag äran att vara på plats under 9 dagar. 

Jag kommer i senare inlägg att prata mer om mitt arbete i Taiwan. Men först vill jag visa på allt det andra jag får möjligheten att göra på den lilla ön. 

LÄS MER

Välinvesterad resa för inspiration!

Under ett par dagar fick jag möjligheten att träffa spännande människor och lära mig mer om trädgårdsbelysning!

Jag blev i januari 2023 inbjuden till att delta i ett belysningsevent anordnat av Markbelysning Skandinavien som också är en av våra stolta samarbets-partners…

LÄS MER